Преглед


Мислете за него като за автомобил за богати семейства: Discovery 2023 продължава наследството на Land Rover по отношение на проходимостта, но го облича в модерна, луксозна опаковка. На трите реда седалки има място за седем души – въпреки че третият ред е тесен и е най-подходящ за деца. Предлагат се два двигателя с турбокомпресор. Задвижващият агрегат от начално ниво е четирицилиндров с 296 к.с., а двигателят за усъвършенстване е плавен и рафиниран редови шестцилиндров с 355 к.с.

На пътя Discovery осигурява приятно возене, но други съперници с по-малко приключения, като BMW X5, Porsche Cayenne и Volvo XC90, са по-завладяващи за шофиране. Това, което липсва на тези SUV автомобили обаче, е по-тежкото оборудване за офроуд на Land Rover, което включва опционална двустепенна предавателна кутия.

Какво е новото за 2023 г.?


Гамата Discovery се сдобива със заредено издание Metropolitan Edition за 2023 г., оборудвано с редови шестцилиндров двигател с мощност 355 к.с., специални 22-инчови джанти, head-up дисплей, отопляем волан и отопляеми седалки за трите реда. Екстериорът е украсен с уникална радиаторна решетка, специални емблеми и сребърни вложки на бронята; вътре в автомобила новата тапицерия Titanium Mesh е инкрустирана върху таблото и панелите на вратите.

Средното ниво на оборудване R-Dynamic вече се предлага стандартно с черен контрастен покрив, а останалата част от гамата получава няколко нови стандартни характеристики, включително отопляеми предни седалки, адаптивен круиз контрол, тризонов автоматичен климатик и стереосистема Meridian.
Моделът от среден клас R-Dynamic предлага най-добрата стойност в гамата на Discovery, тъй като добавя фарове за мъгла, LED задни светлини, алуминиева вътрешна облицовка и уникално оформени предна и задна броня. Базовите модели S и R-Dynamic се предлагат стандартно с турбо четирицилиндров двигател, но R-Dynamic може да се поръча с по-мощния редови шестцилиндров двигател срещу 5550 USD. Най-високото ниво на оборудване HSE получава редовия шестцилиндров двигател като стандартно оборудване.

Двигател, трансмисия и характеристики


Всички модели Discovery се предлагат стандартно със задвижване на всички колела на пълен ход, но купувачите могат да избират между 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор с 296 к.с. или 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с турбокомпресор с 355 к.с., като последният използва 48-волтова хибридна система. Нямахме възможност да тестваме Disco с базовия турбо четирицилиндров двигател, но с редовия шестцилиндров двигател големият Land Rover се чувства пъргав в града и осигурява достатъчна мощност за сливане и преминаване по магистралата.

На нашата тестова писта Discovery с шестцилиндров двигател изминаваше 60 мили/ч за 6,3 секунди. Готовността на Land Rover за приключения е в услуга на тези, които търсят SUV за много повече от обикаляне на паркинга в мола, но това е за сметка на ловкостта на пътя. Управлението на Discovery не е толкова тромаво, колкото би могло да се очаква, но все пак се усеща тромавост и горна тежест при смяна на посоката. Disco никога не ви позволява да забравите, че управлявате голям SUV.

Като цяло качеството на возията е доста добро и дори грубите неравности се преодоляват лесно. Усещането за управление обаче е несъществуващо, особено в централната част, където голяма мъртва точка създава необходимост от чести корекции на волана при движение по магистралата. Ако желаете да теглите тежък товар, Disco може да тегли до 8200 кг.
Икономия на гориво и реален пробег
Според оценките на EPA четирицилиндровият модел с турбокомпресор ще постига 19 mpg в града и 22 mpg на магистрала, докато хибридният шестцилиндров задвижващ агрегат е с 18 mpg в града и 24 mpg на магистрала. По време на нашия тест за икономия на гориво на магистрала със 75 км/ч тестовият автомобил с шестцилиндров двигател постигна само 22 mpg. За повече информация относно икономията на гориво на Discovery посетете уебсайта на EPA.

Интериор, комфорт и багаж


Материалите в интериора на Discovery са от висок клас, а дизайнът е подобаващо шикозен. Луксозните елементи изобилстват в целия салон, а нивото на комфорт само се повишава с изкачването на по-скъпите модификации. Електрически регулируемите, отопляеми кожени седалки с опционална функция за масаж за водача и пътника на предния ред предлагат добра опора и още по-добра възглавница; седалките на втория ред осигуряват регулиране на предната и задната част и наклон.

Без достатъчно пространство за пренасяне на екипировката ще има по-малко възможности за приключения. При сгънати и двата задни реда седалки просторният салон на Disco се оказа доста удобен, с място за 29 от ръчните ни куфари. Но ако обърнете последния ред седалки и натоварите Discovery с пълния състав от седем бъдещи изследователи, максималният брой ръчни куфари, които може да превозва, ще намалее до само два зад третия ред.


препоръчваме ви:

проверка по регистрационен номер на кола

проверка на регистрационен номер

регистрационен номер на мпс проверка

винетки онлайн

винетки онлайн

винетки онлайн

как да проверя дали имам глоби